Ohjelmassa oli
- MISSÄ MENNÄÄN SOTE-UUDISTUKSESSA? - järjestöjohtaja Anssi Kemppi, Invalidiliitto ry
- KELAN VAMMAISTUET JA VAATIVA LÄÄKINNÄLLINEN KUN
TOUTUS - YHDENVERTAISUUSLAKI VAMMAISTEN IHMISTEN ARJEN OIKEUKSIEN TURVAAJINA - lakimies Elina Akaan-Penttilä, Invalidiliitto ry
Odotuksia herättävä tilaisuus ja miten sitten kävikään?
Oli yllättävää kuunnella järjestöjohtajan 'sarasvuo-tyylistä' sote ylistystä. Hän onnistui siinä paremmin kuin Sipilä koskaan :) Hieman olisin odottanut keskustelua siitä, millä tavoin myös vammaiset huomioidaan tässä, heitä suuresti koskevassa, muutoksessa. Valinnanvapaus on tälläkin hetkellä kovasti rajoitettua Kelan matkoja käyttävien osalta ja haaste se on sotenkin kanssa.
Järkevää olisi Invalidiliitonkin kuunnella myös vammaisia ihmisiä, eikä 'tietää' heidän puolestaan. Invalidiliitto kun meidän etujamme on ajamassa, vai onko?
Järkevää olisi Invalidiliitonkin kuunnella myös vammaisia ihmisiä, eikä 'tietää' heidän puolestaan. Invalidiliitto kun meidän etujamme on ajamassa, vai onko?
Kelan kanssa kävi ohraisesti: kukaan ei tullut paikalle. Korvaukseksi oli lähetetty video, jota ei saatu toimimaan. Videoita voi jokainen katsella kotonaankin, mutta vuorovaikutus vaatii läsnäoloa... Onko digiloikka hypännyt jo tasolle, josta ei selvitä? Sain videolinkin sähköpostilla, jos haluat katsoa, voin lähettää.
Yhdenvertaisuus laki on lupaus, joka tulee lunastaa. Lain merkitys jää nähtäväksi tulevina vuosina. Tämä tarkoittaa myös vammaisten ihmisten ja heidän yhdistyksiensä aktiivisuutta ilmoittaa epäkohdista. ESPIN tarttuu tähän :)
Invalidiliitto on muutoksen kourissa, mutta sen ei pitäisi tarkoittaa sitä, että vanhoista, hyvistä toimintatavoista luovutaan. Eli koulutusosaamista on ennen ollut ja kyllä se löytyy uudestaankin, jos etsitään :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti