20. tammikuuta 2015

Kiireinen alku ....

Vammaisneuvostossa vuosi on alkanut kiireisesti - vasta 20.1.2015 ja jo kolme lausuntoa!

Ensin oli vuorossa Järjestöavustukset 2015, joita käsitellään ke 21.1.2015 Sosiaali- ja terveyslautakunnassa. On hienoa, että avustuksia jaetaan yhdistyksien toiminnan tukemiseksi!
Tällä kerralla oli prosessissa jotakin sotkua - hakemuksen liitteitä hävinnyt, yhteispalvelupisteet kiinni viimeisenä jättöpäivänä... Toivottavasti kaikki halukkaat ovat saaneet hakemukset jätettyä.

Seuraavana vuorossa oli 18.1 Maksuttomien hoitovälineiden jakeluohje. Erityisesti puhuttaa vieläkin jakelu kirjastossa, jossa yksityisyyden suoja on huono. Lisäksi  käyttäjiä mietityttää ilkivallan ja häviämisen mahdollisuus. Uutena minulle tuli vaippojen jakelu, joka voi tehdä käyttäjän kodista vaippavaraston. Miten ihminen voi viihtyä ja liikkua kodissaan, jossa on vaippoja joka paikassa?
Tähän lausuntoon laitoimme vielä lisäehdotuksena haavahoidon koulutuksen...

Viimeisenä meidät pääsi yllättämään HSL:n esityslista 201.1, jossa oltiin poistamassa inva-alennukset lipuista. Vammaisneuvoston kokouksessa 19.1 juttelimme asiasta ja pika-pikaa teimme illan ja aamun tunteina lausunnon HSL:n hallituksen jäsenille. Lausunnolla oli ehkä jokin vaikutus, koska esitys vedettiin pois listalta. Tämä oli vasta torjuntavoitto - asia tulee sieltä vielä...
Nyt vaikuttamaa! Kaikki!

Kiitokset Hannelle, jonka kanssa olen yhdessä näitä kirjoitellut!

Vammaisneuvosto on laatimassa vielä neljättä lausuntoa Leppävaaran elä ja asu keskuksesta.

Hommia siis piisaa! Tuntuu, että olemme palomiehiä, jotka pikkuruiskulla yrittää sammuttaa maailman paloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti