4. helmikuuta 2015

Kaikki pyörii kirjastossa... ja muita toimia vammaisten huomiointiin toiminnassaEspoon Vammaispoliittisen ohjelman edistämiseksi olemme aloittaneet
yhteistyön Sivistystoimen kanssa v.2014. Yhteistyö on hieno matka vammaisten parempaan huomiointiin toiminnassa ja palveluissa. Yhteistyö on edennyt hyvin, joskin myös paljastanut selkeästi sen, että asioista pitää puhua ja pitää esillä. 

Vammaispoliittisen ohjelman seminaari pidettiin v.2013 ja sen tuloksien perusteella nostettiin esiin seuraavat teemat:
  • Iloisesti liikkumaan, joka tullee vuoden 2016 teemaksikin...
  • Viihdytään kirjastossa, jonka yhtenä ilmentymänä on nuorille ja lapsiperheille suunnattu tapahtuma 'Kaikki pyörii kirjastossa' (linkki mainokseen)
  • Vammaiset nuoret mukaan porukkaan - miten nuorten harrastusmahdollisuuksia saadaan toteutettua
  • Kokemusasiantuntijat koulujen käyttöön
Työ Siton kanssa on edennyt toimenpidesuunnitelman laatimiseen ja aivan konkreettisten toimenpiteiden käynnistämiseen. Kirjasto on edennyt ensimmäisenä ja liikuntatoimi hyvänä kakkosena. Näillä molemmilla oli jo kovasti omiakin toimia, jota siis tuetaan vammaispoliittisen ohjelman avulla. Nuorisotoimen ja koulujen osalta asioiden suunnittelu lähtee hiukan kauempaa.

Kaikkiaan on haasteena tavoittaa vammaiset kuntalaiset ja poistaa erilaisia esteitä osallistumisen tieltä! Olkaa siis aktiivisia ja tulkaa mukaan viemään asioita eteenpäin!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti