17. toukokuuta 2015

Vammaisasioissa tiedossa jännä viikko (18.5 - 24.5.2015)

ja kovasti työtä.

Maanantaina 18.5
Aamulla on konsernijaoston kokous, jossa päätetään HSL alennusten kohtalosta - jännäksi vetää. Toivottavasti jaoston jäsenet ovat päätyneet järkevään ratkaisuun eli pysyttämään alennukset entisellään.

Iltasella tapaamme järjestö ja kirjasto porukalla 'Kaikki pyörii kirjastossa 2016' -tapahtuman tiimoilla. Tavoitteena on kehittää tapahtumasta vammaisten kulttuuritapahtuma, joka tuodaan kaikkien ulottuville Sellon kirjaston lavalle. Innostavaa ja mielenkiintoista. J


Tiistaina 19.5
Vammaisneuvoston neuvottelukunnan kevätkokous valtuustotalolla klo 17.30 - 19.30. Toivottavasti järjestöjen edustajat osallistuvat runsain joukoin. Yritämme innostaa yhdistyksia mukaan Kaikki pyörii kirjastossa tapahtumaan sekä saada käynnistettyä keskustelua niin liikunnasta kuin muistakin vammaisasioita. Toisaalta meillä on järjestöavustusten esittely, joka aina kiinnostaa!

Jossakin välissä pitää saada aikaiseksi lausunnot ... näiden osalta pitää kiirusta....
  • järjestöavustusperiaatteista
  • vammaisneuvosto uudessa kuntalaissa

Keskiviikkona 20.5
iltapäivällä on sitten Liiku terveemmäksi esteettä -seminaari , jossa olen tuomassa paikallisväriä keskusteluun. Liikunnan osalta on yhdistykseen tullut paljon palautteita mm seuraavista asioista
  • paikat eivät ole esteettömiä tai kulku paikkaan ei ole esteetöntä
  • ohjelma ei ole soveltuvaa
  • laitteet eivät sovi esim. pyörätuolin käyttäjälle
  • ei ole pysäköintipaikkoja
  • ei ole tarpeeksi kuljetuspalvelumatkoja
Samankaltaisiin asioihin olemme törmänneet, kun olemme suunnitelleet kaupungin liikuntapalveluiden ja UCP:n kanssa painonhallintakurssia syksylle.

Torstaina 21.5
ei varauksia????

Perjantaina 22.5
Invalidiliiton liittovaltuustoon Vierumäelle. Kuinka paljon siellä täytyy pitää vammaisten puolta hurjien jäsenlaajennussuunnitelmien painaessa päälle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti